keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

We Are Sixteen

Jalkapallon MM-kisojen avajaisissa esitetty We Are One (Ole Ola) julkaistiin jo huhtikuun alussa ja on seikkaillut eestaas latauslistaa, mutta noteerattiin radiolistalla vasta tällä viikolla (nousua 64–16). Turnauksen kunniaksi on ilmestynyt myös virallinen albumi, joka debytoi sunnuntaina 23:ntena.

Top 40:n ulkopuolelta 20:n joukkoon harppasivat niin ikään Jannan Tytöt lähtee tanssimaan (50–14) ja Jason Derulon Wiggle (44–20). Top 40:ssä (54–31) näyttäytyy lopulta pitkäikäinen Spotify-suosikki, John Legendin All of Me. Myös Spotifyssa menestynyt mutta ei singlelistalle kelvannut Aloe Blaccin The Man merkkautti kauan kuplittuaan viime viikolla 19. sijan eli pääsee sittenkin hittiarkistoihin. Ihan hyvä, koska mieshän lauloi ilman krediittiä viime vuoden suurimmalla hitillä Wake Me Up.

Derulon Tattoos-albumi on niitä Spotifyn kestonimiä, jotka aaltoilevat melko yhtenäistä käyrää Top 50:n alapuoliskossa. Hiljattain se saavutti 14. viikollaan parhaan sijansa (23). Vielä oudompi kombinaatio on Imagine Dragonsilla: 18 listaviikkoa, korkein sija 24. Näissä konkretisoituu se listakulttuurille koituva olennainen muutos, kun aletaan mitata ostamisen sijaan/lisäksi kuuntelemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti