tiistai 24. kesäkuuta 2014

GGH 24: Suurimmat hitit


J. Karjalainen 1992, #1, 60 listaviikkoa

Greatest Greatest Hits -kesäsarjassa käsitellään kokoelmia, jotka menestyivät listoilla poikkeuksellisen hyvin artistin muuhun tuotantoon nähden.

Ensimmäinen J. Karjalaisen Poko-kokoelma ilmestyi verrattain myöhään, peräti kymmenen studioalbumin jälkeen. Syynä oli artistin kiinnostumattomuuden lisäksi se, että Kompass/Polarvoxille tehtyjen kahden ekan lp:n mastereita oli hankala saada – täytyihän Kolme cowboyta, Ankkurinappi ja Sankarit sisällyttää mukaan. Lopulta diilin onnistuttua tuotantoa oli jo niin paljon, että esimerkiksi Keltaisessa talossa -albumi (1990) jätettiin biisivalinnoissa kokonaan huomiotta.

20-raitainen tupla-lp/kasetti ja 17-raitainen cd julkaistiin vain seitsemän kuukautta myöhemmin kuin suuri hitticomeback Tähtilampun alla, jonka sinkut Telepatiaa ja Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään myytiin täten kansalle pikauusintana. Niskaliuskassa paketin nimi oli Suurimmat hitit 1982-1992, mutta kannessa ja itse levyssä ei vuosilukuja nähty. Se juhli joulumarkkinoilla neljä viikkoa ykkösenä.

Suurimmat hitit putosi Top 40:stä 23 viikon jälkeen, ja tuollahan ei vielä j-asteikossa tienaa poikkeuksellisen menestyjän titteliä. Se kuitenkin palasi yli neljä vuotta myöhemmin ja teki vuosina 1997–2001 peräti 12 re-entryä kasvattaen viikkomäärän 60:een ja myynnin reippaasti yli sadantuhannen. Seuraava kokoelma Vanhaa rautaa (2004) pärjäsi paljon vaisummin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti