sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Väkivallan logiikkaa

Kun läpimurtoalbumi roikkuu listalla 41 viikkoa ja pitkänä ajanjaksona kertyneet fanit odottavat seuraajaa, pitää tapahtua melkoisia vastoinkäymisiä, että toisella yrittämällä ei debytoida ykkösenä. Emme siis hätkähdä Lana Del Reyn Ultraviolencen paalupaikasta. Vasta jatkoviikot kertovat, onko tuo fanikanta paljonkin sulanut parissa vuodessa. Del Rey on ensimmäinen ulkomainen naisartisti listakärjessämme sitten Adelen 21:n.

The Hunting Party jatkaa Linkin Parkin studioalbumien vakuuttavaa sijoitusputkea: 4–2–1–6–1–6. Myös brittiläinen Anathema on tilastoitunut kuusi kertaa samasta vuodesta (2001) lähtien, mutta Distant Satellitesin tämänviikkoinen 13. sija on niistä korkein. Radiopuhelimet on tuplannut listamerkintänsä vajaassa vuodessa neljästä kahdeksaan viimesyksyisen uutuuslevyn ja kolmen uusintajulkaisun avulla. Vuoden 1993 Maalla debytoi nyt 33:ntena.

Lana Del Reyn menestys oli siis nähtävissä, vaan kuinka käy ensi listalla Ed Sheeranin kakkosalbumille? Vaikka ensimmäistä ei koskaan nähty Top 50:ssä, tuoreimmalle latauslistalle mahtuu kuusi Sheeranin esitystä. Tai kuinka käy seuraavalla viikolla tuon listan ykkösen 5 Seconds of Summerin esikoispitkäsoitolle? Australian pojilla on tältä vuodelta jo kolme Top 10 -hittiä, mutta niistä kahden ensimmäisen visiitti kesti vain viikon.

2 kommenttia:

  1. Vähän ristiriitaista tietoa tuon Sheeran-albumin Suomen-julkaisupäivästä, kenties ei ehdikään seuraavalle listalle.

    VastaaPoista
  2. Ainakin Spotfiyssa pääsi jo perjantain listalle, sijat tähän mennessä 54-7-2

    VastaaPoista