sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kärsivällisyyttä, Amadeus!

Albumilistan kesäprotokollaa noudatetaan viimeiseen asti: kärkeen saatiin taas randomihko uutuus edeltäjän luiskahtaessa kymmenenneksi. Uudella ykkösellä Opethilla on ennestäänkin yksi paalupaikka, mutta nopeaa pudotusta enteilee se, että viidellä aikaisemmalla visiitillä kertyi yhteensä vain 21 listaviikkoa. Ikuinen kärkkyjä Amadeus Lundberg odottelee yhä omaa vuoroaan haalittuaan sijat 19–10–9–3–3–3–2. Vain rakkaus olisi tuosta edetessään paitsi Lundbergin myös pienen Magnum-yhtiön eka ykkösalbumi.

Ruotsalaisen metallin dominanssia Opethin takana pönkittävät Entombed AD (#5), Machinae Supremacy (#7) ja The Haunted (#15). Popsuosikkien albumikäytös on aina arvoitus, joten Ariana Grande (#9) näyttäytyy yllättävänkin korkealla. Spotifyssa My Everything on neljänneksi soitetuin. Muut uutuudet, helsinkiläisbändi Arion (#13) ja illalla brittiykköseksi kruunattava Royal Blood (#30) ovat Granden lailla tilaston ensikertalaisia.

Cheekin stadionhuuman ei pitänyt näkyä albumilistalla, koska hänen kaikki pitkäsoittonsa kuuluvat midprice-osastoon. Vaan kas, kuusibiisinen ja 14-minuuttinen Spotify-paketti miehen Vain elämää -esityksistä ilmaantui sijalle 49. Vielä piisaa paljon hienosäädettävää siinä, kuinka suoratoiston annostelulogiikka saataisiin tilastollisesti vertailukelpoiseksi muun markkinan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti