sunnuntai 24. elokuuta 2014

Pyöröovi pyörii

Kesän albumilistojen erikoinen teema, vanhojen kääkkien elpyminen uransa ekalle paalupaikalle, sai tänään jatkoa saksalaisesta Acceptista. Tähän asti yhtyeen paras sijoitus (#3) oli vuodelta 1986. Pitkältä tauolta paluunsa jälkeen Accept ehti kerätä numerot 9 (2010) ja 8 (2012) ennen ykkössijaansa.

Arvelen Blind Rage -levyn myötäilevän kesän toistakin teemaa. Viime viikon ykkönen Mirel Wagner näet vajosi kärjestä kymmenenneksi samoin kuin sen edeltäjä Mnttt. Sitä ennen sekä Judas Priest, Mastodon että Lana Del Rey putosivat ykkössijalta yhdeksänsiksi ja Justimus alkukesällä peräti 16:nneksi. Viimeisen 13 viikon aikana on nähty 13 eri ykkösalbumia, kun perinteisesti kesää on pidetty pitkien valtakausien sesonkina.

Alhaisemmista uutuuksista Iggy Azalea (#44) on mukana ensimmäistä, Dragonforce (#34) toista ja The Gaslight Anthem (#37) kolmatta kertaa. Sijan 42 Ace Frehley on omalla nimellään ensikertalainen, eikä hänen bändimenneisyytensäkään ole tilastollisesti kummoinen. Kiss nimittäin löi Suomessa kunnolla läpi vasta hänen ensimmäisen lähtönsä (1982) jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti