sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kellarista kattohuoneistoon

Okei, albumilistan ykkössijat ovat tänä sesonkina alennusmyynnissä, mutta ihan ansaituille tahoille ne tuntuvat päätyvän viikko viikon jälkeen. Esimerkiksi Judas Priestin pitkän uran ekan paalupaikan vastapainoksi kärkeen meni nyt Mirel Wagner, jonka esikoislevy nähtiin 15:ntenä kolme vuotta sitten. When the Cellar Children See the Light Of Day painuu samaan pahkiharvinaiseen kategoriaan Pepe Willbergin Saimaan kanssa: ylistävien kritiikkien siivittämät yllätysykköset.

Timo Rautiainen & Neljäs sektori debytoi kakkosena käytyään toissavuotisella albumillaan viitossijalla. Rautiainen sai pelkällä omalla nimellä julkaistuilla levyillä niin ikään kaksi hopeamitalia – tähän asti ainoat ykköset ovat tulleet Trio Niskalaukauksen kanssa. Uriensa eripituisuudesta huolimatta Tippa-T (#15) ja Jim Pembroke (#21) ovat yhtä uusia nimiä listahistoriassa. Pembroke on toki rekisteröity Blues Sectionin ja Wigwamin riveissä usein ja korkeallakin.

Albumilistan madaltunut mediaprofiili hiukan harmittaa, sillä vaihtuvien ykkösten lisäksi uutuuksia on nähty enemmän kuin näkyvämpien aikojen suvikuukausina. Kesäisin levyjä julkaiseva Brian Setzer pelasti takavuosina usein listan totaalikoomalta olemalla ainoa tai toinen kahdesta uutuudesta. Tällä viikolla Rockabilly Riot! All Original (#49) on vasta kuudenneksi korkein debyytti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti