perjantai 8. elokuuta 2014

Hitaasti väärässä


Vaikka teknologia vie musiikkiteollisuutta ja sen asiakkaita uusiin suuntiin, listoilla muutoksen seuraukset aiheuttavat joskus muistumia vanhoihin hyviin aikoihin. Eurooppalaisten madaltunut kynnys päästä USA:n hittimarkkinoille tuo mielen 1980-luvun. Myös se, että yksittäisten biisien läpimurto saattaa viedä pitkiä aikoja, tuo mieleen 1980-luvun.

Nico & Vinzin, alkujaan Envyn, Am I Wrong julkaistiin Norjassa huhtikuussa 2013. Elokuuhun mennessä se oli hitti myös Ruotsissa ja Tanskassa, Suomen radioissa se alkoi voimasoida lokakuussa. Vuoden vaihduttua se läksi maailmalle eli ilmestyi muun muassa USA:ssa, Saksassa ja Australiassa saaden hyvän joskin hitaahkon vastaanoton. Billboard Hot 100:ssa se roikkuu yhä uransa korkeimmalla eli nelossijalla, joka on paras norjalaisen äänitteen saavutus sitten – kyllä – 1980-luvun.

Ei tuo vielä mitään. Britanniassa Am I Wrong julkaistiin vasta tällä viikolla, eli Pohjanmeren ylitys kesti vaivaiset 16 kuukautta. Sitä karkasi markkinoille jo listasijan 52 edestä, ja ylihuomenna se kaiken järjen mukaan harppaa 51 pykälää ylöspäin. Radiolistalla biisi on kakkosena Magicin jenkki- ja brittiykkösen Rude takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti