keskiviikko 20. elokuuta 2014

Posket eri korkeudella

Vaikka kaksi Cheekin biisiä debytoi viime viikon latauslistan ykkösenä ja kakkosena, ne eivät ponnistaneet aivan samalta pohjalta. Äärirajoille (#1) oli julkaistu jo heinäkuun alussa radioon, You Tubeen ja singlenä Cheek-lehden mukana, mutta Spotifyyn ja ladattavaksi se saatiin samaan aikaan kuin Flexaa (#2), jossa vierailevat Sanni ja Ville Galle.

Spotifyssa Flexaahan tartuttiin selvästi innokkaammin – se ehti ns. singlelistan yhdeksänneksi Äärirajoillen jäädessä Top 20:n ulkopuolelle – mutta tilanne on viime päivinä tasoittunut. Radioissa ei toimita noin impulsiivisesti, vaan koska ensiksi julkaistun soittokaari on vielä kesken, jälkimmäinen saa odottaa vuoroaan. Äärirajoille on 11:ntenä käytyään korkeimmillaan kasina ja Flexaa toisella listaviikollaan vasta sijalla 23. Vertailuna Haloo Helsingin uusi Beibi-sinkku hyppäsi eilen suoraan kymmenenneksi.

Vaikka siitä ei missään olekaan tiedotettu, Cheekin toiminta haiskahtaa kokoelman pohjustamiselta. Materiaaliahan moiseen riittäisi, mutta ei sekään ihmetyttäisi, jos herran leirissä pidettäisiin kokoelmaa turhana eilispäivän konseptina. Albumilistan Top 5:ssä on viimeksi nähty artistikokoelma toissavuonna, ja viimeisestä ykkösestä (Kari Tapio) on kulunut jo kolme ja puoli vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti