torstai 28. elokuuta 2014

GGH 2: Repullinen hittejä


Eppu Normaali 1996, #1, 110 listaviikkoa

Greatest Greatest Hits -kesäsarjassa käsitellään kokoelmia, jotka menestyivät listoilla poikkeuksellisen hyvin artistin muuhun tuotantoon nähden.

Poikkeuksellinen menestys tarkoittaa Eppu Normaalin kohdalla todella isoa menestystä. Repullinen hittejä julkaistiin kolme ja puoli vuotta vaisuhkosti vastaanotetun Studio Etanan jälkeen, ja Poko-historiikin Aitoa Suomirokkia mukaan pääkonttorilla suhtauduttiin 60 tuhannen tavoitteeseen epäuskoisesti. Epe Heleniuksen visiota lähes sadantuhannen menekistä piti bändikin utopistisena. Musiikkituottajien viisari näyttää nyt lukua 250.377.

Repullinen hittejä oli sekä pikamyyjä että kestomyyjä. Ykkösviikkoja kertyi kiertueen ja tv-kampanjan avulla joulumarkkinoilla kaksitoista lähes putkeen, ja listaviikkoja kerättiin 17 re-entryllä pitkälle 2000-luvun puolelle yhteensä 110. Seitsemän vuoden päästä julkaistiin toinen tupla Reppu 2 (#4), ja yleisö tuskin huomasi varsinaisen levytystauon venymistä yli 11-vuotiseksi. Kummallakaan kokoelmalla ei kuultu uusia biisejä.

Repullisen 28 raidasta karsittiin peräti kahdeksan listasingleä, jopa kaksi ykköshittiä (Sydän tyhjää lyö ja 20 vuotta sikana). Kaikki niistä eivät mahtuneet edes 35-raitaiselle Reppu 2:lle, eli hittiyttä määritellessä ei liiaksi tilastoihin katsottu. Paketin menekki oli taas todiste tupla-cd:n voimasta: vertailukohdaksi vuoden 2009 kuutois-cd Jackpot jaksoi lyhyellä listavisiitillään vain 14:nneksi.

1 kommentti:

  1. Onkohan Suomen kaikkien aikojen paras yhtye Leevi and the Leavings ykkönen... <3

    VastaaPoista