perjantai 22. elokuuta 2014

GGH 3: The Greatest Hits Collection


Bananarama 1988, #1, 20 listaviikkoa

Greatest Greatest Hits -kesäsarjassa käsitellään kokoelmia, jotka menestyivät listoilla poikkeuksellisen hyvin artistin muuhun tuotantoon nähden.

Bananaraman kimppalevyt Fun Boy Threen kanssa ja tuotantoduo Swain & Jolleyn hittisinkut menivät suomalaisilta ohi. 1980-luvun alkupuoliskon homssu-look upposi jopa amerikkalaisiin (Cruel Summerista tuli Top 10 -hitti), mutta ei meihin. Vasta Stock Aitken Watermanin tuottama, tulosvastuuta tihkuva Venus (1986) avasi ovet listoillemme, ja kaksi albumiakin ylitti Top 20 -kynnyksen.

Uusi glamourimpi Bananarama sai singlelistalle useita merkintöjä, mutta kokoelmalle ei uskaltanut veikata menestystä, etenkin kun Siobhan Fahey oli jättänyt trion vuoden 1988 alussa ja pikakorvattu Jacquie O’Sullivanilla. Fahey sai kuitenkin naamansa The Greatest Hits Collectionin kanteen. Lp:n a-puoli koostui tuoreemmista SAW-säksätyksistä, b-puolella muisteltiin takkutukka-aikoja.

Kokoelma kiilasi joulukuussa albumilistamme ykköseksi ja oli 57.087:n myynnillään maamme viimeisiä timanttilevyjä – nimitys vaihtui platinaksi vuoden 1989 alussa. Se jätti selvän jäljen suomalaisten sydämiin, sillä kun seuraava albumi Pop Life (1991) jäi koti-Britanniassa sijalle 42, se käväisi meillä vielä kahdeksantena. Duoksi typistyneen Bananaraman viimeinen sinkkulistavisiitti nähtiin syksyllä 1992.

1 kommentti:

  1. Banskujen levyt olivat kaikki todella heikkoja kokonaisuuksia joten en ihmettele miksi kokooma menestyi hyvin. Mutta silti noinkin iso lukema on vähän että WTF...

    VastaaPoista