tiistai 2. syyskuuta 2014

Kierrätys on elämää

Radiolistan ainoa varsinainen tapahtuma tällä viikolla on se, että Jenni Vartiaisen ennenjulkaisematon kappale Eden debytoi 17:ntenä. Se, kas kummaa, pohjustaa viimevuotisen Terra-albumin ”spesiaalipainosta”, jonka muusta mahdollisesta spesiaalisisällöstä ei ole vielä tiedotettu.

Vaikka Terra on roikkunut Top 50:ssä keskeytyksettä ilmestymisestään lähtien, sen tuoreimmasta Top 20 -sijoituksesta on yli neljä kuukautta. Kun muut viime syksynä julkaistut kotimaiset tähtijulkaisut yksi kerrallaan siirrettiin midpriceen (poikkeuksena Suvi Teräsniskan jo keväällä bonuspainoksella elvytetty Pohjantuuli), Terran maleksinta alkoi jo ihmetyttää. Spesiaalipainos on tietenkin yhteydessä Vain elämää -stinttiin – se julkaistaan viikko ennen Jenni-jaksoa.

Terralla on 47 ja Aviciin Truella 49 listaviikkoa, mutta vaivihkaa kertynyt pienempikin saldo tekee joskus vaikutuksen. Esimerkiksi Sabatonin kaksi aiempaa tilastovisiittiä kestivät yhden ja kaksi viikkoa, mutta Heroes on nyt mukana jo 15. kertaa. Spotify-vetoinen suosio on tuottamassa listakulttuurille ennestään aivan outoja numeroyhdistelmiä: Imagine Dragonsin Night Visions viettää jo 27. listaviikkoa, vaikka korkein sijoitus on vain 24.

1 kommentti:

  1. Jenni tiimissä on tosi taitavasti hyödynnetty tuo Vain elämää hypetys. Juuri silloin ilmestyy uusi spesiaalipainos, kun Jennin jakso tulossa, vaikka Jenni on aina aiemmin sanonut, että ei uutta levyä voi missään tapauksessa tehdä keikkaillessa. Niin sitä vaan pystyy, kun on ilmaista mainontaa tieodssa :) Onkohan muut vain elämää artistit julkaisemassa ohjelman aikana? entä Vesalan soolouralle lähö, siitähän on spekulaatioita, kun hän ohjelmaan lähti. Vai lähteekö joku siihen ilman mitään hyötymistarkoitustakin...

    VastaaPoista