perjantai 19. syyskuuta 2014

Rajantakaiset + 15 vuotta

Jatko-osa toissapäiväiseen postiin oli arvattavissa: ulkomaisten levyjen taulukko samoilla spekseillä. Koska mittaus koskee vain virallisen maahantuojan kautta ostettua musiikkia, palkit ovat lyhyempiä. Pelkästään punaisia, vuoden 1998 julkaistujen albumien palkkeja on vähemmän kuin kotimaisissa. Seassa pilkistää yksi pinkki, koska The Offspringin Smashiä ei löytynyt 15 vuoden takaisista tiedoista.

Hurjin parantaja on Abban Gold, jonka vuoden 1999 painos nousi listaykköseksi ja Mamma Mia -leffan imuun myöhemmin julkaistu sekin hyvin korkealle. Kestomyyjäksi tiedetään myös Metallican Metallica, mutta muutama 1980-luvunkin albumi on pitänyt vireensä – samoin Madonnan ja Bruce Springsteenin kokoelmat. Spice Girls ei jaksa 2000-luvulla enää kiinnostaa. Joidenkin levyjen menekkiä ei luultavastikaan ole vaivauduttu päivittämään moneen vuoteen.

1 kommentti:

  1. Baseballs tämän vuosisadan myydyin ulkomainen albumi Suomessa? Huhhuh! Saapa nähdä, miten innokkaasti Baseballsin käyrä nousee seuraavan 15 vuoden aikajänteellä.

    VastaaPoista