sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Markkinahumun jälkeen

Kahdeksannella viikollaan vihdoin kärjen saavuttanut Vain rakkaus on paitsi Amadeus Lundbergin, Riku Niemi Orchestran ja levy-yhtiö Magnumin eka ykkösalbumi myös 2000-luvun ensimmäinen tangokuninkaallisen aikaansaama listaykkönen. Arja Koriseva kiipesi tilastohuipulle 1991 ja Jari Sillanpää sen jälkeen kolmasti, mutta noista paalupaikoista tuoreinkin rekisteröitiin jo vuonna 1999.

Tangomarkkinoiden joka vuosi aikaansaamaan mediakohuun nähden voittajille on kolmen vuosikymmenen aikana saatu nostatetuksi kunnon listamerkintöjä aika niukalti. Yllämainittujen lisäksi kärkikymmenikköön ovat yltäneet vain Kyösti Mäkimattila (#5), Marita Taavitsainen (#7) ja kuolemansa jälkeen Sauli Lehtonen (#10). Lundberginkin kuninkuudesta on jo viisi vuotta, joten tämänkertainen menestys on ansaittu muilla meriiteillä.

Aiempien saavutusten perusteella pääehdokas viikon korkeimmaksi uutuudeksi oli Eva & Manu, mutta duon saavuttama kahdeksas sija koheni vain viitoseksi. Islantilaisen metallibändin Solstafirin tähän asti ainoa merkintä 41 sen sijaan petraantui peräti kakkossijaksi. Myös Hammerfall (#10) nosti statustaan melkoisesti, etenkin kun edellinen ennätysnumero 34 on neljäntoista vuoden takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti