sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Elonkerjuun rauta hehkuu

Toissa syksynä Kerkko Koskinen Kollektiivi ja Elonkerjuu julkaisivat albuminsa (tavallaan ensimmäiset, tavallaan ei) kolmen viikon välein ja menivät ykkösiksi. Kun nyt asetuttiin samalle viivalle, voiton vei Elonkerjuu. Samalla tuli taas pieni näpäytys Lauri Tähkälle, jonka molemmat yhteistyön loppumisen jälkeiset pitkäsoitot ovat pysähtyneet kakkossijalle.

Slashin toissavuotinen albumi nousi kolmoseksi, joten uutuuden sopi olettaakin jäävän kärkikaksikon taakse samalle sijalle. Cannibal Corpse (#26) myötäili niin ikään entisiä saavutuksiaan, koska uran paras numero on 25. Sen sijaan Interpol (#45) on tullut lujaa alas huippuhetkistään – vuonna 2007 bändi komeili peräti kolmosena.

Yhdeksän vuotta sitten single- ja radiolistallamme debytoineelle Chris Brownille (#46) aukesivat albumilistan ovet vasta tänään. Ihan itsekseen ensikertalainen on myös Ninni Poijärvi (#31), joka on aiemmin noteerattu Club for Fiven riveissä ja kimppalevyllä Mika Kuokkasen kanssa. Graz 1975 (#49) on Deep Purplen neljäs livetallenne tilastoissamme – edellisestä ei ehtinyt kulua vuottakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti