tiistai 30. syyskuuta 2014

Loppuvuosi pelkkää historiaa

Vuoden viimeinen kvartaali ei ole vielä edes alkanut, mutta nyt jo on tapahtunut enemmän kuin yhtenäkään aikaisempana vuonna. Kyllä, on tarpeen iskeä pöytään lisää dataa alati vaihtuvista albumilistan ykkösistä. Yhdeksän kuukauden aikana paalupaikalla on nähty 28 uutta ja kaksi jo edellisenäkin vuonna kärkeen yltänyttä albumia. Tähänastinen koko vuoden paljousennätys (2011) uutuuksien suhteen oli 25!

Viimeisen vuosikymmenen ajan luku on pysytellyt tasaisesti 22:n ja 25:n välillä. 1990-luvulla se jäi jatkuvasti alle kahdenkymmenen. Selvästi staattisimmaksi osoittautui vuosi 1996, jolloin edellisestä joulusta kärjessä jatkaneen Madonna-kokoelman perään saatiin ykkösalbumeita vain 11 kappaletta. Virallisten viikkolistojen aikakauden (1994–) taakse ei juuri ollut syytä kurkistaakaan.

Vaikka Robinilta on juuri julkaistu albumi, ei ole syytä olettaa, että pyöröovimeininki ratkaisevasti hidastuisi keskellä vilkkainta äänitesesonkia. Tai jaa, onkos sitä vielä kerrottu, koska Vain elämää kausi 3 ilmestyy? Jos sekin putoaa huipulta jo viikon jälkeen, iskee epäilys, että vaihtuvuus on vain manipulaatiota, osa kesäkuussa käynnistettyä Listaykkönen-kampanjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti