torstai 31. heinäkuuta 2014

GGH 10: The Ultimate Collection


Barry White 2000, #2, 16 listaviikkoa

Greatest Greatest Hits -kesäsarjassa käsitellään kokoelmia, jotka menestyivät listoilla poikkeuksellisen hyvin artistin muuhun tuotantoon nähden.

Tuottajan pallilta hieman vastahakoisesti mikin ääreen siirtynyt Barry White oli niitä harvoja mustia amerikkalaisia, jotka ylsivät albumilistallemme 1970-luvulla. Kahdesti vuonna 1975 (sijat 24 ja 12), jolloin myös brittiykkönen You’re the First, the Last, My Everything nousi singlelistan 15:nneksi. Siihen visiitit taukosivatkin noin neljännesvuosisadaksi.

Möreä-ääninen mutta myös korkealta laulava mies alkoi 1990-luvulla kerätä taas kulttikuuluisuutta muun muassa kahdella Simpsonit-vierailulla ja radiohittiduetolla In Your Wildest Dreams Tina Turnerin kanssa. Tärkein kannustin 18-biisisen cd:n menestykselle oli kuitenkin tv-sarja Ally McBeal, jossa Whiten musiikki ja välillä naamakin pääsivät prominentisti esille. The Ultimate Collection kävi kakkosena sekä HIMin että Cypress Hillin valtakaudella.

Erikoista 70-luvun ja kokoelman menestyksessä oli se, että White vastaanotettiin Suomessa paremmin kuin Ruotsissa, jonka r&b-markkinat muutoin ovat aina olleet paljon suuremmat. Kuvio kääntyi pian, sillä Ruotsissa suositut Love Songs (#13, 2004) ja White Gold (#3, 2007) eivät tilastoituneet meillä lainkaan. Barry White kuoli 58-vuotiaana kesällä 2003.

2 kommenttia:

  1. Tuo vuonna 1999 Euroopassa julkaistu ja seuraavan vuoden puolella Suomenkin albumilistalle noussut Barry White kokoelma The Ultimate Collection ei ollut 30-biisinen tupla-cd, vaan yhden levyn kattava kokoelma joka sisälsi Whiten 18 suurinta hittiä, jonka kansikuva on juuri tuo joka on jutun yhteydessä. Samaan aikaan vuonna 2000 julkaistiin Pohjois-Amerikan markkinoita varten samanniminen, mutta sisällöltään hieman eroava, 30 kappaleen tupla-cd jolla oli myös aivan erilainen kansikuva. Suomessa ja muissa Euroopan maissa julkaistiin vain se 18 kappaleen The Ultimate Collection.

    VastaaPoista