sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kattokruunun valoa kesään

Albumilistan korkeimmaksi tulokkaaksi (#9) ylsi australialainen Sia, jonka edellinen levy kävi vain 24:ntenä, mutta väkevä Chandelier-hitti enteili kohennusta. Tuottelias Huge L (#15) saa luvan keskittyä siihen, että seitsemännellä listavisiitillä vihdoin pysyisi mukana toisenkin viikon. Muinaiseen ykkössuosioon nähden Manic Street Preachersin 17. sija ei häikäise, mutta on yhtyeen paras yli seitsemään vuoteen.

Pepe Willbergin paluuseen paalupaikalle lienee vaikuttanut suurellinen Ruisrock-keikka, ja ilmeinen syy jo maaliskuussa julkaistun Enrique Iglesias -albumin debyyttiin 31:ntenä on Bailando-single. Latauslistan kakkosena komeileva biisi on siis eri kuin miehen 15 vuoden takainen läpimurtolaulu Bailamos. Pitkästä hittiputkesta huolimatta Iglesiasta ei ole koskaan nähty albumilistamme Top 10:ssä.

Ns. singlelista on vihdoin korjattu sellaiseksi, että se huomioi muidenkin kuin erikseen sinkkuna Spotifyssa jaeltujen biisien striimit. Myös oheisessa listassa kahtena versiona sijoilla 20 ja 25 lymyävän John Legendin All of Men kuuntelut on yhdistetty seiskasijan arvoisesti. Hullu-hitillään sääntömuutoksen myötä listalle palanneen Jujun albumisijaketju on ihmeen tasainen kun huomioi, että mukana on striimin lisäksi perinteistä myyntiäkin: 11–11–12–11–12.

2 kommenttia:

  1. Manic Street Preachersilla oli hyvin samankaltainen tilanne kuin Pet Shop Boysilla vuosi sitten: toinen levy vuoden sisään, vanha brittiläinen arvobrändi jonka ykkössuosiosta on ikuisuus. Eipä sitten MSP:tä kesän hiljaisinkaan sesonki siivittänyt top10-sijoitukseen.

    VastaaPoista
  2. Willbergin levyä oli myös välillä vaikea löytää kaupoista, ainakin jotkin levyversiot oli totaaliloppu. Notkahtaahan se myynti jos ei oo myytävää.
    Ruisrockin eläkeläisillä oli varmaan vielä rahaakin levyostoihin, ilmaseksi kun sisään pääsivät. Meiltä muilta ne hynät sitten loppuivat

    VastaaPoista