perjantai 11. heinäkuuta 2014

GGH 17: Cross Road – The Best of Bon Jovi


Bon Jovi 1994, #1, 37 listaviikkoa

Greatest Greatest Hits -kesäsarjassa käsitellään kokoelmia, jotka menestyivät listoilla poikkeuksellisen hyvin artistin muuhun tuotantoon nähden.

Vaikka moni Bon Jovin studiolevykin on noussut Suomessa ykköseksi ja myynyt platinaa, Cross Roadia voi pitää poikkeuksellisen menestyneenä. Virallisten maahantuojien kautta eniten ostettujen ulkomaisten albumien kärjessä on kolme 1990-luvun alkupuoliskolla julkaistua kokoelmaa, ja ryhmään kuuluu Cross Road lukemallaan 123.354 kpl. Se piti paalupaikkaa 12 viikkoa, joka oli hiljattain käynnistetyn Ylen virallisen albumilistan ennätys lähes seitsemän vuotta.

Keskimääräinen Jovi-hitti kestää yli viisi minuuttia (ja monista tuntuu kestävän paljon pitempään), joten cd:lle mahtui vain 15 raitaa. Koska myös Jon Bon Jovin soolosinkku Blaze of Glory ja hititön kakkosalbumi haluttiin huomioida, New Jerseyn (1988) viidestä Top 10 -jenkkisinglestä jätettiin pois kaksi, Born to Be My Baby ja Living in Sin – samoin brittien Top 10 -hitti Dry County (1994).

Tietysti tilaa tehtiin uusillekin kappaleille, ja tässä syy kokoelman matalahkolle sarjasijoitukselle: niistä ensimmäinen eli Always kasvoi jättimenestykseksi, joka yksinään vaikutti merkittävästi koko paketin kysyntään. Always on bändin suurin hitti Suomessa, Britanniassa ja kenties myös yleismaailmallisesti. Toinenkin ennenjulkaisematon raita Someday I’ll Be Saturday Night nousi 50 hittiä -listan nelossijalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti