lauantai 26. heinäkuuta 2014

GGH 12: Monen vuoden jälkeen – Parhaat laulut


Kaseva 2003, #3, 12 listaviikkoa

Greatest Greatest Hits -kesäsarjassa käsitellään kokoelmia, jotka menestyivät listoilla poikkeuksellisen hyvin artistin muuhun tuotantoon nähden.

Tamperelainen Kaseva sai vuonna 1974 levytyssopimuksen englanninkielisellä demolla tekemättä yhtään keikkaa. Introvertti ja vaatimaton olemus ei estänyt yhtyettä herättämästä huomiota melodisella musiikillaan, joka lopulta toimi hyvin livenäkin. Kolme albumia (1974, 1976, 1982) nousivat sijoille 13, 12 ja 16. Viimeistä viivästytti Love Recordsin alasajo, ja sen ilmestyttyä Kasevan taru loppui nopeasti.

Kun toinen vokalisti ja lauluntekijä, Karisma-yhtyeineen albumin (1986) tehnyt Asko Raivio hukkui vuonna 1989, sitä ei uutisoitu käytännössä lainkaan. Kaseva tuntui hautautuneen historiaan, mutta 1990-luvulla iskelmäsuosikit Anna Hanski (Tyhjää), A. Aallon rytmiorkesteri (Striptease-tanssija) ja Joel Hallikainen (Kun maailma elää) versioivat sen biisejä. Vuonna 2002 jäljelle jääneet jäsenet palasivat lavoille.

Lämmin vastaanotto innosti Siboneyn julkaisemaan 20-raitaisen kokoelman, joka sai kakkosalbumin päätöslaululta hyvän nimen Monen vuoden jälkeen. Lp-näytteiden lisäksi mukana oli vuoden 1975 irrallaan ilmestynyt singlehitti Mari. Kaseva ylsi vihdoin kultamyyntiin, ja kilpailluilta loppuvuoden listoilta irtosi kolmossija. Edelle jäivät vain Vesa-Matti Loiri ja Zen Café -kokoelma. Uusia Kaseva-biisejä ei ole kuitenkaan enää julkaistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti