keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 2: #39

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Sija 39 on monelle kotimaiselle musiikkilegendalle paras listasaavutus: Esa-Pekka Salonen, Jimi Tenor, Seija Simola, Kari Peitsamo – kahdella jälkimmäisellä riittää toki korkeampia singlemerkintöjä. Tony Montanakaan ei ole päässyt tuon ylemmäs sen jälkeen, kun vuoden 1979 rockabillyhuuma nosti hänet 16:nneksi Johnny & The Dodgersin johtohahmona.

Bändikuvioissa pärjänneet Sammy Hagar ja Tony Iommi ovat soolourallaan osastoa 39, samoin seuraavat maaparit: norjalaiset Arcturus ja Röyksopp, ruotsalaiset Ulf Lundell ja Christer Sjögren, ranskalaiset Modjo ja The Dø. Jos viimeksimainittua haluaa pitää monikansallisena, sillekin löytyy seuraa: Deee-lite ja Demolition 23. Heitetään soppaan mausteiksi vielä The Simpsons ja Teenage Fanclub.

Kotiteollisuus (Tomusta ja tuhkasta) ja Type 0 Negative (Bloody Kisses) ottivat ensituntuman albumilistaan käväisemällä 39:ntenä. Samalla sijalla debytoi Anna Erikssonin esikoinen, samoin 1990-luvun kenties unohtunein platinalevy, saksalaisen X-periencen Magic Fields. Badding-kokoelma Täss on Rauli, moi! vietti yhteensä neljä viikkoa sijalla 39, Teräsbetonin Metallitotuus kolme viikkoa peräkkäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti