keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 5: #36

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Rapparina ja tv-juontajana tunnettu Xzibit saavutti kahdella albumilla parhaan sijansa 36. Samaan numeroon on jumittunut muitakin moniosaajia: yhdenmiehenorkesteri ja seiväshyppääjä Jouko Mäki-Lohiluoma, Ylen toimittaja Jonni Aromaa eli J. Huimapää, näyttelijä Miliza Korjus ja mm. teatteriohjaajana kunnostautunut Jacques Brel.

Raptorin Kaivo ja Popedan Costello Jones ovat soololevyillään päätyneet 36:nneksi, samoin tunnetuhkojen muusikoiden projektibändit The Krispies ja Kylähullut. Tähän karsinaan kuuluvat myös Jasmine, Ultramariini, Colosseum, Tommi Kalenius, Pirjo Kämppi, Pintandwefall, Bobby McFerrin, September, Kate Ryan ja Kosheen.

Paremminkin pärjänneistä sekä Karita Mattilan että Velcran cv sisältää kaksi 36:nneksi noussutta albumia. Äänitehistoriamme toiseksi menestynein levy, Eppu Normaalin Repullinen hittejä vietti tuolla sijalla yhteensä kuusi viikkoa. Vuodenvaihteessa tunnetuista syistä korkean re-entryn tehnyt Kari Tapion Kaikki parhaat (1999) debytoi muinoin 36:ntena – samoin ensimmäinen Stratovarius-listalevy Fourth Dimension (1995).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti