perjantai 24. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 12: #29

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Viikon 36/1995 sijalla 29 debytoi albumi, joka kiipeili hiljakseen kärkikymppiin ja poistui plakkarissaan kunniakkaat 22 listaviikkoa. Tulipa sitten takaisin, seikkaili ylös alas ja nappasi ykkössijan ennätyksellisellä 47. viikollaan. Se oli Alanis Morissetten Jagged Little Pill. Alemman sarjan roikkujana mainittakoon Manic Street Preachersin Everything Must Go, joka huippusijastaan 29 huolimatta pysyi Top 40:ssä kaksitoista viikkoa.

Löytyyköhän Jaakko Ryhäsen ja Tracedawnin välille muuta yhteyttä kuin se, että kumpikin on noussut parhaimmillaan 29:nneksi kahdella eri levyllä? Samalla paikalla vain kertaalleen on nähty Jori Hulkkonen, Fatboy Slim, Gary Barlow, Ry Cooder, Eija Kantola, Jukka Takalo, The Cramps, Tulipunaruusut, Tricky, Graham Parker & The Rumour, Shamen, Ritarikunta, Pussycat Dolls, Reino & The Rhinos ja Rancid.

Lokakuussa 1990 Flashbacksliders-kokoonpanon eli Albert Järvisen ja Backslidersin Let’s Go Rocking Tonight oli listan 12:ntena. Puolen vuoden sisällä viisikosta kaksi menetti henkensä ja myöhemmin vielä kolmas toisistaan riippumattomista (?) syistä. Legendaariset prätkärokkarit julkaisivat ilman Albertia viisi albumia, joista korkeimman listasijoitus oli 29.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti