maanantai 13. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 7: #34

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Vaikka Leevi and the Leavingsin kokoelma Keskiviikko (1997) vietti Top 40:ssä ennätykselliset 134 viikkoa, melko oikulliselta vaikuttaa se, että peräti 11 niistä kului 34:ntenä (eikä yhtään ykkösenä). Mainita kannattaa sekin, että Simply Redin Home (2003) roikkui listalla kuusi viikkoa käymättä sijaa 34 ylempänä. Toisin päin ihmetyttää se, että Iron Maiden -kokoelma Edward the Greatin ainoa listasija on yksi kolmenelonen, vaikka sen on ilmoitettu myyneen meillä kultaa.

Debbie Gibson ylsi kahdella pitkäsoitolla parhaalle sijalleen 34. Kitaristi Joe Satrianilla on kaksi käyntiä sekä 34:ntenä että 35:ntenä, mutta myös yksi Top 20:ssä. Yhden ison hitin ihmeet Mory Kanté ja Troll pääsivät albumeillaan sijalle 34, samoin Marko Haavisto & Poutahaukat, Circle, Daughtry, T’pau, Yello, Kim Appleby, Death, Liza Minnelli ja 1990-luvun jenkkikantrin hypertähti Garth Brooks.

1 kommentti:

  1. Tuo Iron Maidenin "Edward The Great" levyhän oli (jos oikein laskin) 22 viikkoa mid-price listalla, kuusi viikkoa niistä mid-price listan kärjessä. Tämä lienee syy kulta-levy rajan ylittäneeseen myyntiin.

    VastaaPoista