torstai 9. kesäkuuta 2011

Jellonien tuplamestaruus

Kun viime vuoden alussa albumilistaa laajennettiin 50 nimikkeen mittaiseksi, mukaan otettiin myös eri esittäjien kokoelmat, joilla Ylen listavastuun aikana oli oma tilasto. Tällä viikolla ensimmäistä kertaa tuollainen äänite on ykkösenä, mikä tietysti voisi poikia hedelmällisenkin debatin, mutta näin tuskin käy – levyn teemahan on mitä pyhin. Paalupaikan vei Virallinen Leijonat-kokoelma uusine ja vanhoine lätkähitteineen.

Sikäli tapauksessa ei ole spekuloimista, että kakkossijan Munamies on jo ehtinyt käydä kärjessä eikä jäänyt mistään paitsi. Enemmän voisi marmattaa Yölinnun tilanteesta, sillä Iso lemmen pala (7) on tyynesti merkitty re-entryksi edellisen viikon erheellisen midprice-karsinoinnin jälkeen. Ilmeisesti listan julkaisemisen jälkeen ilmeneviä virheitä ei enää katsota tarpeellisiksi korjata, vaan niiden annetaan näkyä netissä maailman tappiin.

Varsinaisia uusia artistialbumeita Top 50:ssä on vain neljä, kaikki aika äänekkäitä. Multikansallinen Hate Gallery (26) ja jo viidennen levynsä julkaissut säkyläläinen The Grammers (39) ovat mukana ensimmäistä kertaa. Arch Enemy (9) puolitti ja My Dying Bride (48) päinvastoin tuplasi edellisen listatuloksensa. Sijalle 42 nousi 50-biisinen tupla 1970-luvun Syksyn sävelet, joka toivottavasti on koostettu tyylikkäämmin kuin MTV3:n samasta aiheesta kyhäämä kesäsarja.

6 kommenttia:

 1. Summerheat 2011 -kokoelma on viime viikon tavoin mid price listalla enkä minä ainakaan ole sitä nähnyt kuin täysihintaisena. Ehkä AXR-levymerkkiä ei enää listat kiinnosta ja asian oikaisu ei muita koske.

  VastaaPoista
 2. Onhan tuo listojen kokoaminen jo aikamoista sähellystä, kun mokia ei korjata enää edes jälkeenpäin. Kuka listaa arvostaisi, ellei sen laatijatkaan? Ylen toiminta oli tähän pelleilyyn nähden ylen jämptiä.

  VastaaPoista
 3. Niinpä. Ei lista lakkaa olemasta seuraavan ilmestyttyä, vaan saattaa kertoa vaikka mitä mielenkiintoista tulevillekin sukupolville. Se on koettu moneen kertaan.

  VastaaPoista
 4. Pitäisi varmaan enemmän antaa kriittistä palautetta, jospa ne sitten alkaisivat tekemään paremmin työnsä.

  VastaaPoista
 5. Viime viikon sinkkulistaa on ainakin rukattu jälkeenpäin.

  VastaaPoista
 6. Ainakin viikon 21 Singlelista olisi pitänyt korjata jälkeenpäin, sillä onhan se vähän noloa kun Pojun "Poika (Saunoo)" on sekä listakärjessä kuin kahdeksantena ihan samana versiona. Kuinka listankoostajat tässä ovat onnistuneet on ihmetyksen aihe, luultavasti ovat erikseen merkinneet latausmyynnin ja fyysisen myydin (CD-sinkku kun kyseisestä kipaleesta löytyy) koska saman viikon latauslista ei tätä tupla-merkintää sisällä. Tosin kyseessä on tässäkin tapauskessa AXR-levymerkki jota, kuten ensimmäinen kommenti tässä totesi, ei ehkä enää listat ja niiden oikaisu kiinnosta. Valitettavasti.

  VastaaPoista