maanantai 6. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 4: #37

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Rasmus (Peep), Sonata Arctica (Ecliptica), Ricky Martin (A medio vivir) ja Wet Wet Wet (End of Part One) tutustuivat ensi kertaa albumilistaamme sijalla 37. Viimeksimainittu oli singlekokoelma, joka eteni paalupaikalle asti Love Is All Around -hitin ruokkimana. Peep tipahti yhden viikon jälkeen ulos ottamaan vauhtia jatkonousulle – samoin kävi kolme radiolistan ykköstä poikineelle Cherin Believelle.

37 on monen pitkän uran tehneen tai muuten tarunhohtoisen nimen listaennätys: Kreikan kosketinvelho Vangelis, näyttelijä Heikki Kinnunen, blues-äijä Taj Mahal, softpopin mestari Prefab Sprout, laulajalegenda Irina Milan, kulttibändi Noitalinna huraa! ja 30 vuoden yrittämisen jälkeen tänä vuonna kynnyksen ylittänyt Killing Joke.

David Bowien bändiprojekti Tin Machine jäi sijalle 37, ja sama numero on näidenkin yrittäjien cv:ssä: Peter Andre, The Connells, Marjorie, Chris De Burgh, DJ Shadow ja Fall Out Boy. Bon Jovin kitaristi Richie Sambora on yltänyt sooloillaan kahdesti 37:nneksi, ei koskaan ylemmäs. Kahdella Anna Hanskin pitkäsoitolla on niin ikään tuo merkintä, mutta hänet on nähty ykkösenäkin.

Suurin Top 40 -listan sisäinen pudotus tapahtui viikolla 16/99, kun Kolmas nainen -kokoelma Uran Hullut päivät -myynnillä saavutettu kakkossija vaihtui numeroksi 37.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti