keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 11: #30

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Ensimmäinen 30 albumin mittainen myyntilista julkaistiin Suosikissa 1/1972. Myöhemmin samana vuonna alkoivat ilmestyä myös Intron Top 30 ja Mitä Suomi soittaa Top 20, ja blogissani referoitavat sijoitukset perustuvat noiden kaikkien yhdistelmätilastoon, jollaisen koostin Sisältää hitin -kirjaani varten. Tästä numerosta eteenpäin sarjassa mainitaan ajoittain siis vuosien 1972–1985 levyjenkin huippusijoja.

Parhaaksi numerokseen 30 saaneista yllättävin lienee Snoop Dogg. Tai Daryl Hall siksi, että John Oatesin kanssa tehtyjen hittipakettien sijasta hän pääsi listallemme vain soolona. Muita 30:ntenä käyneitä ovat Marc Anthony, Garbo, Toyah, Eagle-Eye Cherry, Jan ”Nasty Suicide” Stenfors, Mikael Konttinen, Veikko Sinisalo, Kiri Te Kanawa, Holly ”Frankie” Johnson, Martika, Omar & The Howlers ja Kauniit ja rohkeat -näyttelijä Joanna Johnson.

Maassamme menestyneimmän ranskankielisen levyn Je te dis vousin tekijä Patricia Kaas starttasi listauransa sijalta 30, samoin Muse ja Foo Fighters. Foo Fightersin debyyttiviikolla 27/1995 sen alapuolelle ilmestyi kaksi muutakin eponyymiäänitettä, Whigfieldin Whigfield (31) ja Weezerin Weezer (39).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti