keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 14: #27

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Sekä Stevie Wonderin ensimmäinen (1973) että toistaiseksi viimeinen (2005) lista-albumi nousivat Suomessa 27:nsiksi, mutta välissä on käyty ykkösenäkin. Myös Ajattaralla ja Leveragella on parempien sijojen seassa kaksi kaksiseiskaa. Nelly Furtadon kestosuosikki Loose (2006) vietti yhteensä viisi viikkoa 27:ntenä ja Tommi Läntisen Parhaat 1994–2000 kolmetoista viikkoa Top 40:ssä pääsemättä 27. sijaa ylemmäs.

Parhaallaan 27:nneksi kiivenneissä on sekalaista porukkaa kuten MC Hammer, Stalingrad Cowgirls, Jeff Beck, Mark ”Take That” Owen, Hybrid Children, St Germain, Leif Lindgren, Hawkwind, Mira ja Primal Scream. Plus yhtyeet The Jam, Virtanen ja Tarharyhmä, joiden johtohahmoista Paul Weller ja Veltto Virtanen eivät ole muilla konsepteillaan yltäneet albumilistalle, mutta Maija Vilkkumaa sitäkin vahvemmin (viisi sooloykköstä).

Osa edellämainituista on saattanut pitää sijaansa hyvinkin mieluisana, mutta tuskinpa se yhtye, joka neljän Top 5 -albumin ja neljäntoista listahitin jälkeen julkaisi marraskuussa 2001 koosteen Greatest Hits – Chapter One ja jäi sillä sijalle 27. Puhumme Backstreet Boysista, jonka seuraava studiolevy kiipesi taas viidenneksi.

1 kommentti:

  1. Kiinnostavana yksityiskohtana voi pitää myös sitä että Backstreet Boysin "Never Gone" levyn (siis se viidenneksi nousut levy kokoelman jälkeen) jälkeinen levy "Unbreakable" vietti ainoan listaviikonsa vuonna 2007 myös sijalla 27.

    VastaaPoista