lauantai 11. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 6: #35

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Kuka muistaa, mikä levy romahti viime marraskuussa toisella viikollaan kakkossijalta 35:nneksi? Se tuntui dramaattiselta, mutta toisaalta 35 on monelle tutulle nimelle parasta, mitä he ovat saaneet Suomessa kokea – esimerkkeinä Bangles, Solistiyhtye Suomi, Die Krupps, Lord Est, Nas, Pertsa Koivula, Lita Ford ja paremmin video-ohjaajana menestynyt Johan Renck eli Stakka Bo. Niin, se romahtaja oli Staminan Vanhaa paskaa.

Sittemmin kultaa myyneet Lady Gagan The Fame ja Gorillazin Gorillaz putosivat hetkellisesti listalta debytoituaan 35:ntenä. Seuraavat esittäjiensä ekat menestysalbumit aloittivat niin ikään sijalta 35: Celine Dionin The Colour of My Love, Backstreet Boysin Backstreet Boys, Apocalyptican Metallica by Four Cellos, Kentin Isola, Children of Bodomin Something Wild, E-roticin Sex Affairs ja T.A.T.U.:n 200 km/h in the Wrong Lane.

2 kommenttia:

  1. Stam1nan "Vanhaa paskaa" tippui kakkosijalta sijalle 35.

    Kysesisen levyn listahistoria 2-35 pärjää kuitenkin paremmin kuin Negativen "God Likes Your Style" joka tippui suoraan ulos kolmannelta sijalta yhden listaviikon jälkeen, joka lienee kovin pudotus (jos ei laske näitä levy-alen ja Hullujen päivien aiheuttamia muutoksia listalla)

    VastaaPoista
  2. Negative-kokoelman kolmossija on historian korkein yhden viikon listäkäynnillä saavutettu. Mutta Staminan mainitseminen ei suinkaan merkitse sen sivuuttamista, sen vuoro tulee myöhemmin. Stamina putosi kakkossijalta alemmas kuin mikään muu levy toisella viikollaan. Mikään alelevykään ei ole toistaiseksi pudonnut ykkös- tai kakkossijalta suoraan ulos.

    VastaaPoista