perjantai 3. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 3: #38

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Suomessa on kahdesti käynyt niin, että tuoreeltaan vain 38:ntena piipahtanut albumi elpyi puolisen vuotta myöhemmin ja syyhki kärkeen asti. Ensin asialla oli Tom Jonesin The Lead and How to Swing It, jota siivittivät jääkiekon MM-kulta ja kisalähetyksissä veivattu If I Only Knew -hitti. Sitten No Doubtin Tragic Kingdom roikkui lopulta ykkösenä peräti seitsemän viikkoa kolmannen singlen, vuoden 1997 suurimman hitin Don’t Speak ansiosta.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen ja Britney Spearsin eka albumisijoitus Suomessa oli 38. Napalm Death ja Bruce Hornsby & The Range saavuttivat sen kahdella levyllä, mutta eivät koskaan parempaa. Kolmekasi on myös muun muassa näiden nimien (soolo)huippu: Emma ”Baby Spice” Bunton, Rob ”White” Zombie, Timo ”Stratovarius” Tolkki, No Shame, Taivassatama, Sikaduo, Kaija Pohjola, Hoodoo Gurus, Nightcrawlers ja Konvehdinmussuttajat.

Kaikki allamainitut albumit ovat romahtaneet Top 10:stä viikossa sijalle 38: Social Distortionin Hard Times and Nursery Rhymes (6), David Bowien Reality (8), Andrea Bocellin Sacred Arias (9), Nine Inch Nailsin With Teeth (9) ja Lauri Tähkä & Elonkerjuun Tuhannen riemua (9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti