torstai 2. kesäkuuta 2011

Etuilevat Leidiä!

Etukäteen yksi vuoden varmimmista listaykkösistä eli Lady Gaga näkee kai muna-aiheisia painajaisia, sillä Munamiehen jälkeen hänen eteensä albumitilastossa kiilasi munakantinen The Beginning of Times, Amorphisin kolmas ykkönen. Born This Way valloitti kaikki suuret markkina-alueet ja ykkössijamaita on jo ainakin 17, mutta Suomi ei tuppaudu tuohon sakkiin. Kesän hiljaisuudessa saattaa tietysti tapahtua vielä mitä vain.

Vanha nainen hunningolla -singlen hyvästä vastaanotosta huolimatta Erinin esikoissoolon nelossija on yllätys, etenkin kun taakse jäi kahdesti aiemmin Top 5:ssä komeillut Stella. Enteileekö se jotain, että viime aikojen kestosuosikit Laura Närhi ja Jenni Vartiainen lauloivat Erinin tapaan suositussa yhtyeessä ennen yksilölevyjään?

Top 50:n alapuoliskossa näkyy useita erikoisia comebackejä. Leevitön Leavings-orkesteri on 32:ntena, Mötley Crüe -johdannainen Sixx:A.M. 41:ntenä ja 1970-luvulla perustetun rockabillyryhmä The Slippersin nykyinkarnaatio 43:ntena. Ruotsalainen Hammerfall (44) palasi listalle 11 vuoden tauolta, mutta Janne Tulkki sai uuden levynsä nimekkäästä tukijoukosta huolimatta tyytyä 47. sijaan.

3 kommenttia:

 1. Uusi lista on kyllä tavallistakin hämärämpi. Ei siinä mitään, että mid-price -levyjä on palautettu peruslistalle, mutta millä ihmeellä Yölinnun äskettäin ilmestynyt albumi on mennyt mid-price-listalle. Viime viikollahan se debytoi 11. sijalla "oikealla listalla".

  VastaaPoista
 2. Ja singlelistan kaksi korkeinta "uutuutta" olivat mukana viimekin viikolla. Ihan normaalihintainenhan tuo Yölintu näkyy yhä olevan.

  VastaaPoista
 3. Mr. Saxobeat -biisi on tainnut listalla olla jo useamman viikon ajan. Ja nyt uutuutena.

  Ei tullu selvä juhannus, Amorphis on listaykkönen.

  Hienoa että Hammefallkin saa listasijoituksen pitkästä aikaa. Aliarvostettu ja tietyissä piireissä kovasti dissattu bänd (sekä genre). Mulle Power Metal on aina maistunut ja tulee maistumaan, vaikka kuinka koittaisivat dissata grungeilijat.

  VastaaPoista