torstai 16. kesäkuuta 2011

Kierrätetty neitsyt

Toisena viikkona peräkkäin albumilistan korkein uutuus on eri esittäjien hittisikermä. Viitossijan Summerheat 2011 sisältää monta samaa lätkärallia kuin ykkösenä jatkava Leijonat-kokoelma, jonka olemukseen on löydettävissä toinenkin näkökulma. Esittäjäarkistossani on hakusana Leijonat, jonka alla on lätkäjoukkueiden hoilaamia hittejä eri vuosilta. Koska pari niistä on mukana uudella levyllä, Leijonat voi tulkita levyn isänniksi ja varsinaiset artistit heidän vieraikseen – vähän kuin vaikkapa Beavis & Butt-headin muinaisella lista-albumilla.

11:ntenä debytoiva From Fear to Eternity on neljäs Suomen albumilistalle noussut Iron Maiden -kokoelma, mutta ei tuo mitään: saman ryhmän livelevyjä on tilastoitunut viisi. Juuri kun kesäsarjassani kerroin Morbid Angelin parhaaksi sijaksi 40, bändi palasi 16 vuoden listatauolta 18:nneksi. Pain (26) petrasi pari sijaa edellisestä julkaisustaan, mutta Arctic Monkeys (34) ja Jamppa Kääriäinen (36) ovat ilmeisessä alamäessä – etenkin kun huomioi, että Kääriäisen edellinen albumi (13) ilmestyi joulumarkkinoille.

Kun vielä uutuuksista mainitaan sijan 15 Mr. Mallorca, sijan 19 Kaikkien Aikojen Suomi-Iskelmät 2 ja vain 44:nneksi jaksanut Depeche Moden remix-kooste, voi albumilistan todeta taas paljon eläväisemmäksi kuin singleosaston, jossa ei ole yhtään ensikertalaista. Käytännössä saman listan pitemmässä versiossa eli latauslistan Top 30:ssä esittäytyy sentään Reckless Loven radiohitti Hot (24).

3 kommenttia:

  1. Miten yllättävää, että Maiden-kokoelman toistaiseksi paras sijoitus on irronnut täältä..

    VastaaPoista
  2. Melko hyvä tuo Painin uusi lätty. Olen yksi harvista, jotka sen hankkivat jo viime viikolla.

    VastaaPoista