lauantai 7. toukokuuta 2011

Pakko katsoa 14: Valtaa ja voimaa

Listablogin epäsäännöllisessä sarjassa esitellään hämäriä mutta sivistäviä videonäkymiä hittihistoriasta.

Tulevien euroviisujen tai oikeammin mainion australialaisen viisuhistoriikin kunniaksi tapaus vuodelta 1973. Poplegenda Cliff Richardhan on monesti osoittanut kantavansa traumoja kahdesta täpärästä finaalitappiostaan, joista eka (1968) paljastui sittemmin poliittisesti ohjailluksi. Toiseen yritykseen Power to All Our Friends hän satsasi silloisen mittapuun mukaan paljon ja puuskutti lopuksi kuin urheilusuorituksen jälkeen.

Sillä välin Suomessa käännettiin viisuja innokkaammin kuin koskaan, ja brittiehdokas osui 25-vuotiaan Matti Eskon (v)esitettäväksi. V-kirjain on paikallaan ainakin tässä Iltatähden tv-taltioinnissa, joka on käsittämättömän orpo ja apaattinen biisin sanoitukseen nähden. Valtaa ja voimaa jaan ystävillemme maailmaan? Kertosäkeissä kailottaa häiritsevästi tuon ajan taustakuoroista tuttu naisääni – Maija Hapuoja vai Irma Tapio?

Kirjassani Eskon versiota ei ole merkitty singlehitiksi, vaan sen mukaan listan ovi aukesi toisella viisukäännöksella Jennie Jennie kaksi vuotta myöhemmin. Olen kuitenkin viime aikoina remasteroinut tuon ajan tilastoja laajempaan Top 30 -muotoon, ja Valtaa ja voimaa ylitti kynnyksen toukokuussa 1973. Nämä listat ovat valmistuttuaan tulossa nettilevitykseen, mutta kerron tästä myöhemmin lisää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti