perjantai 13. toukokuuta 2011

Jälkijäristys

Scandinavian Music Group otti pienen suuren askelen kakkosesta kärkeen. Manner on nimittäin ensimmäinen paalupaikka-albumi sitten viime lokakuun, joka ensiksi ilmaantui listan jollekin muulle sijalle kuin ykköseksi. Edellinen tapaus oli CMX:n Iäti, jota päästettiin digimyyntiin sijan 37 edestä ennen cd-julkaisua – sitä edellinen Chisun Vapaa ja yksin viime elokuussa.

Vaikka On the Floor on Jennifer Lopezin kiistatta suurin hitti Suomessa, Love?-albumin 10. sija on hänen urallaan jaettu toiseksi paras. Viikon korkeimmaksi uutuudeksi (8) kiilasi triplakokoelmallaan Viikate, ja 22 Pistepirkon (11) Top 10 -putki näyttää täpärästi katkenneen. Brittikakkonen ja jenkkinelonen Fleet Foxes (16) ehti myös Sade-kokoelman (18) edelle. Edellinen Sade-lajitelma The Best of Sade kävi 12:ntena vuonna 1994.

Aika yllättäen tämänvuotisen Euroviisualbumin (20) on julkaissut tähän asti kotimaiseen katraaseensa luottanut yhtiötulokas Ratas, jonka kautta ilmestyy myös Ruotsin edustajan Eric Saaden levy. Paradise Oskarin Sunday Songs sai debyyttiviikollaan tyytyä numeroon 28, mutta sekin on pykälän parempi kuin mihin Top 10 -sijoihin tottunut Beastie Boys kykeni. Heti perään imeytyi kahdeksan pitkäsoittoa julkaissut, mutta vasta ensimmäisen tilastomerkintänsä napannut norjalainen Ulver.

(Tämä on toisintapostaus torstain tekstistä, joka katosi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti