torstai 26. toukokuuta 2011

Kaikki munat samaan koriin

Aika kitukasvuisesta levykeväästä saatiin näinkin myöhään raavittua kokoon varsin vilkas uutuusviikko: kahdeksan tulokasta Top 20:ssä. Ykköseksikin oli monta varteenotettavaa tarjokasta, mutta Munamies-ilmiö pystyi pitämään pintansa. Lähin uhkaaja Lady Gaga tuli myyntiin vasta maanantaina, joten asetelma voi ensi viikolla kääntyä toisinpäin.

Kauko Röyhkällä on Kaksi lensi tuulen mukaan -albumin nelossijan myötä Top 10 -merkintöjä sekä 1980-, 1990-, 2000- että 2010-luvulla, mutta takaa pistetään paremmaksi: uusversioita sisältävä Director’s Cut (8) nosti Kate Bushin Top 10 -artistiksi jo viidennellä vuosikymmenellä. Yölintu on kahdeksan peräkkäisen Top 5 -pitkäsoiton jälkeen jäämässä toistamiseen sijalle 11.

Lovex ilmoitti Facebookissa hyvissä ajoin, että toissaviikolla julkaistun Watch Outin myynti näkyisi jostain syystä vasta seuraavalla listalla. Onko kymmenes sija siis kahden viikon ostotapahtumien tulosta? Edellisenkin Lovex-albumin debyyttiä seliteltiin ennalta Ruotsin jakeluongelmilla. Doom Unit koki melkoisen pudotuksen esikoislevyn kakkospaikasta 20:nneksi.

Pudotusta oli helppo ennustaa viisupettymyksen tuottaneelle Paradise Oskarille, mutta sen toteutumisessa on tiettyä linjakkuutta: albumilistalla 4–13, singlelistalla 6–19 ja radiosoitossa 4–19. Viimeksimainittu saattaa Radio Novassa virinneen Da Da Damin kannatuksen myötä muuttua uudeksi nousuksi.

3 kommenttia:

 1. Poju on Poika saunoo biisillään sekä ensimmäinen että kahdeksas sinkkulistalla. Taas näitä listaoutouksia. Ei luulisi olevan liian iso homma lukea manuaalisesti noiden listan pitäjien about sata riviä ennen julkaisua. Ehkä se on liian iso homma, kun siitä maksetaan palkkaa.

  Mä oon todella pettynyt kuluttajiin, kun Munamiestä ostettiin ykköstilan verran.

  Jos Amorphis ei ole ensi viikolla ykkösenä, olen juhannuksen selvänä. En ole ollut kertaakaan selvänä sitten 16v synttäreiden.

  VastaaPoista
 2. Sietäisi kyllä palkata listanlaatijoiksi porukkaa, jolla on jotain käsitystä tuosta hommasta. Ei riitä, että jaettuja sijalukuja piisaa joka viikko ja krediititkin ovat usein ihan päin honkia, nyt myös biisejä päästetään listalle tuplana. Todella noloa Suomi-kuvaa. Näitä tilastoja kun tarkastellaan ulkomaita myötenkin.

  VastaaPoista
 3. Tulee mieleen muinaiset 70- ja 80-lukujen listat, joissa saman singlen a- ja b-puolet seikkailivat usein erikseen.

  Listan laatimisen ja julkistamisen välihän on jo pari kertaa pidentynyt, joten aikaa luulisi olevan kaiken tarkistamiseen ihan riittävästi.

  VastaaPoista