torstai 5. toukokuuta 2011

Esikoisella kärkeen

Jaren ja Villegallen ykkössija ei asioita seuranneille ollut mikään mahtiyllätys, mutta pisti kuitenkin selaamaan aikakirjoja. Edellisestä kotimaisen debyyttialbumin paalupaikasta on näet melkein kaksi vuotta, ja silloinkin asialla oli Gebardi XXL:n varsin epämääräinen äänite. Duo sai kaupan päälle kaksi biisiä tämän viikon singletilastoon.

Uutuuskärkikolmikon täydensivät Scandinavian Music Group ja Poisonblack aika samanlaisin fiiliksin: hyvä sijoitus, mutta kerran on käyty pykälää ylempänäkin. Kalle Ahola on niin ikään ollut joskus sooloartistina korkeammalla kuin 14:ntenä, mutta edellisen albumin 40. sijasta petrattiin Arto Mellerin tekstien avulla sangen olennaisesti. Ehkä myös se miellyttää, että Ahola on ainakin tällä viikolla jokusen askelman Von Hertzen Brothersin yläpuolella.

Tomi Metsäkedon juhlakokoelma (34) sai päästää edelleen muutaman ensikertalaisen eli irkkumetalliryhmä Primordialin (23), hiphopduo Big Baali & Tomigunin (27) ja ruotsalaisen, Norjassa huippusuositun Veronica Maggion (33). Radiossa soineen Firealin debyyttisija 41 on vaisu siihen verrattuna, että bändin jonkinlainen esiaste Bleak ylsi parhaimmillaan sijalle 12.

2 kommenttia:

  1. Oonkohan mä missannut jotain, kun en ole koskaan kuullutkaan nykyisestä listaykkösestä. Olisin suonut ykköstilan mahtavalle Poisonblackin albumille.

    VastaaPoista
  2. et ole missanut mitään, päinvastoin olet säästynyt pahempaakin pahemmalta epidemialta.

    VastaaPoista