perjantai 20. toukokuuta 2011

Kannusta samppanjaa

Sunnuntain tapahtumat nostivat alkujaan JYPin kannustuslauluksi väsätyn Poika (saunoo)n singlelistan ykköseksi. Kauppatorin kultajuhlissa esiintyminen hyödytti myös Petri Nygårdia ja Jare & Villegallea, ja Ihanaa Leijonat ihanaan kaksi versiota tekivät re-entryt kolmoseksi ja viitoseksi. Vaikka versioita, re-entryjä ja ykkössijoja piisaa, visiitit jäävät niin lyhyiksi, että Mertaranta-selostuksilla on edelleenkin yhteensä vain kaksitoista listaviikkoa.

Yhdeksännen sijan Den glider in on ihan oikein merkitty listatulokkaaksi. Sen kummemmin Nick Borgen & Tre kronor tai Leijonat & Curre & Kirka eivät aikoinaan yltäneet tilastoon, vaan saivat 50 hittiä -listamerkinnän radiosoiton ansiosta. Mikä on hieman outoa, koska Musiikkituottajien tietokanta väittää Kirka-version myyneen singleksi huimat 7000 kappaletta. No, tulipa vihdoin tuollekin lukemalle edes jonkinlainen sijaluvullinen kate.

Euroviisuineen single/latauslistalle pääsivät vain Suomi (6), Ruotsi (17) ja Irlanti (22). Viisuhulluna pidetyssä Ruotsissa kisa näkyy yllättäen meitä vaisummin – mutta heillehän paikallinen karsinta eli Melodifestivalen on kauan ollut se isompi juttu. Paradise Oskarin poissaolosta huolimatta Suomellakin on pitkästä aikaa edustaja läntisessa singletilastossa, alimmalla eli 60. sijalla: Sunrise Avenuen Hollywood Hills.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti