torstai 19. toukokuuta 2011

Keväinen apatia

Jare & Villegallen paluu albumilistan piikkipaikalle oli odotettavissa, koska viimeviikkoinen notkahdus lienee johtunut jakeluongelmista. Paradise Oskarin eteneminen 28. sijalta neljänneksi sen sijaan hätkähdyttää, ja Sunday Songsin seuraava sijoitus askarruttaa jo nyt – jos sellaista edes tulee. Aallon listajuontajan Jani Juntusen spekulointi ”jatkaako tuosta vielä ykköseksi” menee ainakin iloisesti metsään.

Toisaalta kilpailu on nyt niin laimeaa, että miksei Oskarkin siinä peesaisi. Useat jaetut sijoitukset kielivät matalasta myynnistä, ja tämänvuotisella euroviisukoosteellakin oli tilaa kiivetä kuudenneksi, vaikka aiemmin noilla ei ole ylitetty edes Top 20 -kynnystä. Vaikka kyseessä on eri esittäjien sikermä, viisulevyt kelpasivat ”teemakokonaisuuksina” myös Ylen koostamille albumilistoille, ainakin ajoittain.

Edelleen hiljaisuudesta kertoo se, että viime viikon debytantit Jennifer Lopez, 22 Pistepirkko ja Dallapé paransivat asemiaan. Vesterinen yhtyeineen pääsi silti kakkosalbumillaan vain tasoihin (12) esikoisen kanssa – ja jakaa sijoituksensa myös Paula Vesalan ja Pekka Kuusiston kimppalevyn kanssa. Yona (16) kohensi 33 sijaa viimevuotisesta yrityksestään.

Jo vuosia sitten singletilastoon tutustuneet Dreamtale (39) ja Oliver (45) ovat albumipuolen ensikertalaisia, samoin ruotsalainen Shining (21), naiskokoonpano The Freza (35), Heikki Uusikylä (40) ja House/Wooster-näyttelijä Hugh Laurie (49). Maaliskuussa noin 30. pitkäsoitollaan lopulta mukaan päässyt Circle on nyt 34:ntenä uudella Infektio-äänitteellä.

2 kommenttia:

  1. Lovex kirjoittaa 11.5. julkaistusta albumistaan sivuillaan:

    "teknisestä viasta johtuen ja meistä riippumattomista syistä Lovex Watch Out! Albumin ensimmäinen listasijoitus saadaan vasta ensi viikolla!!"

    Mitäs tämä tämmöinen on? Ihan oudolta vaikuttaa.

    VastaaPoista
  2. Joo mun pitikin tätä kommentoida, mutta ajattelin odottaa näkyykö se edes seuraavalla listalla. Edellisen levyn kanssahan kuulemma osa painoksesta juuttui Ruotsiin tms, mikä sitten kuulemma heikensi listasijoitusta. Se taisi olla totta, koska levy nousi 1 pykälän toisella viikolla.

    VastaaPoista