maanantai 9. toukokuuta 2011

Kuparinen ehjänä

Yksi viikon varmimpia tulokkaita albumilistalle on 22 Pistepirkon Lime Green Delorean, vaikka tuskin kamppaileekaan paalupaikasta. Oikeastaan tuo sivulause on koko postauksen pointti: pirkkotrio alkaa olla yksi merkittävimmistä lista-akteista, jolla ei ole yhtään ykkössijaa. Sekä single- (Don’t Say I’m So Evil) että albumitilaston (Rally of Love) korkein saavutus on kakkonen.

Toki pitempiäkin ykkösettömiä uria löytyy Bob Dylanista alkaen, mutta kerrataan nyt kuitenkin: yhtyeen perustamisesta on 31, ekasta albumista 27 ja listadebyytistä 24 vuotta. Kokoonpano on pysynyt samana ilman sooloprojekteja. Studioalbumeista kuusi tuoreinta kävi Top 10:ssä, ja tunnetuimmasta biisistä Birdy tuli listahitti 19 vuotta ilmestymisensä jälkeen.

No onhan niitä Suomessakin runsaampia levykatalogeja ilman kärkimerkintöjä, vaikka pitäytyisi Kari Peitsamon sijasta ihan suosituiksi mielletyissä nimissä: Mikko Alatalo, Dave Lindholm, Lea Laven, Reijo Taipale... ja sitten tietysti Kauko Röyhkä – toistaiseksi. Sinä-singlen Top 20 -radiomenestys ja muutkin vihjeet enteilevät sitä, että ensi viikolla julkaistava Riku Mattila -yhteistyö Kaksi lensi tuulen mukaan voisi rikkoa kuparisen.

4 kommenttia:

 1. Röyhkän ykkösdebyytti olisi enemmän kuin toivottavaa, mutta mites tuo Lady Gaga? Eikö asia ollut niin, että jos se julkaistaan samana päivänä kaikkialla, ehtii se samalle meikäläiselle listalle vajaan viikon myynnillä? Tosin sinkut ovat pärjänneet niin huonosti, että mahtaisiko tämäkään riittää.

  VastaaPoista
 2. Oliko PK:lla sooloprojektin tapainen irtiotto afriikan rumpalin kanssa? Ovatko ehtineet vielä levyttää?

  VastaaPoista
 3. Gaga on tosiaan aika epävakaalla pohjalla, ja vaikka menisikin ykköseksi, niin onhan aina seuraavia, kerta kerralta hiljaisempia viikkoja...

  VastaaPoista
 4. Pistepirkkotrio harrastaa sivuprojektejakin keskenään. Ja mikäpä siinä kun homma toimii - paitsi ehkä listanäkökulmasta: covereihin painottuvan The Othersin Monochromeset (2006) jäi top 40:n ulkopuolelle. Sooloprojekteista PK & Janko tai Askon You/Me eivät kai toistaiseksi ole levyttäneet.

  Röyhkän ykkössijaa parin viikon päästä toivotaan täälläkin.

  VastaaPoista