perjantai 5. maaliskuuta 2010

Voittaako April Octoberin?

Vuoden 2009 yhteenvedoista puuttuu vielä se tärkein, suurimpien hittien tulostus. Viivästys johtuu siitä, että vuosihittilistoilla huomioidaan biisien koko listaura, eli odotan kaikkien viime vuonna valtaosan pisteistään keränneiden hittien tippumista single- ja radiolistoilta. Perusteellinen selitys vuosilistan syntyprosessista on täällä.

Viime vuonna tilaston valmistuminen venyi tuskallisen pitkään muutaman roikkujan takia – se päästiin julkistamaan vasta toukokuun lopulla. Nyt näyttää selkeämmältä, ja lopputulos voi hyvinkin lävähtää nähtäväksenne muutaman viikon sisällä. Tai "lopputulos" – sehän saattaa kääntyillä vielä kauan jälkeenkinpäin monenmoisten elpymisten takia. Esimerkkinä vaikkapa Kuorosota-esityksen singlelistalle palauttama Coldplayn Viva la Vida.

Systeemiin kasvaa myös aina vaa'ankieliä, joista vasta viime tipassa näkee, kumman vuoden puolelle piste-enemmistö kertyy. Viime keväänä sellainen oli Kings of Leonin Sex on Fire (jonka vuosilistasija on yhä arvoitus), nyt The Rasmus & Anette Olzon -yhteistyö October & April. Rasmus-kokoelmahan ei ole jaksanut käydä kaupaksi pitkiin aikoihin, mutta sinkkutäky viihtyy yhä myynti- ja radiolistoilla. Luultavasti nimensä mukaisesti huhtikuulle asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti