keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Ei yllätystä pääsiäismunassa

Mokoma on tottunut albumilistan ykkössijoihin, ei kahta ilman kolmatta. Mutta näinä arvaamattominakin aikoina voin taata, että Sydänjuuret ei toisella viikollaan käyttäydy kuin edeltäjänsä Luihin ja ytimiin (2007) – sehän upposi joulutungoksessa ennätyksellisesti sijalle 22.

Scorpions on ollut kiusallisen vakituinen näky tilastoissamme, mutta jos verrataan pelkkiä studioalbumeita, viimeiseksi sellaiseksi mainostettu Sting of the Tail nousi korkeammalle (6) kuin mikään muu sitten 1990 ilmestyneen Crazy Worldin (4). Kasvukäyrät eivät näytä Koop Arposelle ihan yhtä pitkää listauraa, koska kakkosalbumi Bright Lights debytoi kahdeksantena. New Town meni kärkeen tasan vuosi sitten. Kun saisi aikanaan edes 10 vuotta kattavan kokoelman sijalle 21 kuten Anssi Kela.

Kolmesta ensikertalaisesta helsinkiläinen Barren Earth on 14:ntenä, kanadalainen Justin Bieber 20:ntenä ja sveitsiläinen Triptykon sijalla 28. Barren Earthin muusikot ovat tuttuja mm. yhtyeistä Amorphis, Waltari, Mannhai ja Swallow the Sun. Bieber on vuosikertaa 1994, eikä ainakaan omalla naamallaan esiintyviä myöhemmin syntyneitä lista-akteja tule mieleen. Schnappi-krokotiilin pikkutyttöääni sekä Ellan ja Aleksin eri inkarnaatiot painivat jotenkin eri sarjassa.

1 kommentti:

  1. "Scorpions on ollut kiusallisen vakituinen näky tilastoissamme"
    Ihmeellistä Scorpions dissausta. Ehkä Scorppareita ei dissattas jos ne tulisivat suuresta ja ihmeellisestä Ameriikasta.

    VastaaPoista