lauantai 20. maaliskuuta 2010

Halpaa kultaa

Albumilistan näkyvimpiä Anttila-alesta hyötyjiä on 11:nneksi harpannut, viime marraskuussa julkaistu viitois-cd Suomirockin kultainen 80-luku. Toisin kuin moni muu keltaisella tähdellä merkitty elpyjä tämä boksi on katsottava uudeksi tulokkaaksi – se nimittäin näkyi ennen vain vuodenvaihteessa lakkautetulla kokoelmalistalla. Joululevyjen seassa se joutui tyytymään neljään peränpitäjän paikkaan Top 5:ssä.

Pokon julkaisema, mutta muidenkin tuotantoa sisältävä 100 biisin paketti on verrattain singlehittipitoinen – siihen verraten, kuinka vähäinen bisneksemme luottamus oli singlelevyihin koko 1980-luvun. Poko ja Johanna jaksoivat uskoa niihin, mutta muilta levy-yhtiöiltä tuli lähinnä irtohittejä ja muutama Dingo-osaston ilmiö. Esimerkiksi vuosilistalla 1982 ulkomaista hegemoniaa yrittivät rinnakkain torjua Eppu Normaalin Murheellisten laulujen maa ja Jaana Wileniuksen tiputanssisuomennos Tiina Titityy. Nekin jäivät Top 10:n ulkopuolelle.

Boksin puhkisoitto-osastoa maustaa muutama kulttitäky, joista kaikki eivät enää ole samanlaisia harvinaisuuksia kuin neljä kuukautta sitten. Kokonaisuuden päättävä Älä unohda minua antoi vastikään nimensä Eurooppa 3 -kokoelmalle, joka kävi Top 50:ssä viime viikolla. 20 vuotta sitten Kosketuksia-albumillaan 29:nneksi noussut turkulaisryhmä lykkäsi mukaan yhden tuoreenkin kappaleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti