maanantai 22. maaliskuuta 2010

Pakko katsoa 1: Jimmy Dean

Listablogin epäsäännöllisessä sarjassa esitellään hämäriä mutta sivistäviä videonäkymiä hittihistoriasta.

Jimmy Dean oli iso radio- ja singlehitti alkuvuonna 1990 (vuosilistan kahdeksas), mutta minulla ei ole siitä mitään visuaalisia muistikuvia. Tiesin Trollin ruotsalaiseksi tyttöryhmäksi, mutta en sitä että mukana oli peräti seitsemän aika hellyttävän näköistä lähiöfriidua Falunista. Troll on uuden blogisarjan innoittaja ja itsestäänselvä aloittaja.

Troll jäi myös Ruotsissa yhden hitin ihmeeksi, vaikka sille tekivät biisejä Tim Norell, Ola Håkansson ja Alexander Bard, joilta noihin aikoihin ammensivat Suomessakin huomioitua listarehua muun muassa Ankie Bagger, Lili & Sussie, Secret Service ja Bardin oma yhtye Army of Lovers. Ei ihme, että trioa pidettiin Ruotsin vastineena Britannian hittitehtaalle Stock Aitken Waterman.

Jimmy Deanistä väänsivät itselleen suomenkielisen pikkuhitin viisi vuotta myöhemmin Katja ja Virpi Kätkä. Sen nimi on Piirtelet mun sydämeen (sanat: Tauski Peltonen).

2 kommenttia:

  1. Voi ei!!! Tykkään tästä nyt vielä enemmän. Kiitos!

    Tuolla ei voinutkaan olla jäämättä yhden hitin ihmeeksi, mutta joskus se status on arvokkaampi kuin pitkä ja tasavahva ura.

    VastaaPoista
  2. Voisko millään saada tänne listablogiin tietoo ja juttua army of loversista.

    VastaaPoista