keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

13 vuoden synttäriviive

The Baseballs valitsi ikävähkön ajoituksen paluulleen albumilistamme kärkeen. Viikon kolme korkeinta uutta yrittäjää kun olisivat kaikki ansainneet uransa ensimmäisen ykkössijan. Esimerkiksi Lapkolla on nyt koossa sijat 2, 3 ja 3. Tarotin edellinen albumi Crows Fly Black nousi viidenneksi, ja Marco Hietalan Kuorosota-julkisuuden vuoksi pidin paalupaikkaa jopa todennäköisenä, mutta Gravity of Light jäi kakkoseksi.

Oma lukunsa on Jimi Hendrix, jonka ennenjulkaisemattomia äänityksiä sisältävä Valleys of Neptune debytoi viidentenä. Se on jo yhdestoista artistin 40 vuoden takaisen kuoleman jälkeen listallamme nähty albumi. Yhteensä Hendrix on kerännyt yhdeksän Top 10 -merkintää, mutta ei yhtään ykköstä. Vainajuus ei sinänsä tee miehestä poikkeusta, sillä Top 50:ssä ovat mukana myös Johnny Cash, Michael Jackson, Leevi and the Leavings ja Rauli Badding Somerjoki.

Kahdeksantena on ihan kirjaimellista kirkonpolttometallia: Burzum-nimen takaa löytyvä norjalainen Varg Vikernes sai hiljattain kuitattua 16 vuoden vankeustuomiolla kolme palanutta kirkkoa, kuolemantuottamuksen ja murhan. Hendrixkö muka kuriositeetti! Sijalla 17 on ensikertalaisia Australiasta, Airbournen No Guts, No Glory. Kahden Top 10 -albumin jälkeen Gorillaz ylsi vain 41:nneksi.

Ilmeisesti Anttilan tyhjennysmyynti nostelee taas vanhoja äänitteitä – ennen joulua 20:nneksi jäänyt Eppu Normaalin boksi palasi nyt sijalle 14. Kuusi pykälää alempana on Deep Purplen aika koomisen niminen Machine Head – 25th Anniversary. Kyseinen klassikko nimittäin julkaistiin ja nousi Suomen ykköseksi jo 38 vuotta sitten.

2 kommenttia:

  1. Heh, hauska kirjoitusvirhe listakynnyksen vihdoin ylittäneen Yonan kohdalla: "Syksy saa, minä en". Albumin nimi on Pilvet liikkuu, minä en. Toivon ettei virhe ole tahallinen - listan arvokkuutta ja uskottavuutta jälleen koeteltaisiin.

    Anttilan tyhjennyksiä voitaneen syyttää/kiittää myös Baseballsin paluusta listakärkeen. Mielenkiintoista nähdä, jatkuuko Baseballsin ura tyyliin Il Divo (nopeasti levy tai muutama ulos suurmenestyksen jatkoksi ja sitten hiljaisempaa) vai Smurffien tapaan pitempänä kaarena, suosion kuitenkin vähitellen laskiessa.

    VastaaPoista
  2. Baseballs myydään joka puolella jo ale-hintaan, miksi on edelleen listaykkönen? Kuten Anna Puun, pitäisi olla mid-price-listoilla.

    VastaaPoista