maanantai 15. maaliskuuta 2010

Nyrkillä pokerinaamaan

Sehän ei ole mikään skuuppi, että pop- ja viihdealan uutisista yhä suurempi osa on huonosti suodatettuja tiedotteita. Listojen heikentynyt suora medianäkyvyys näyttää synnyttäneen uuden alalajin: uutiset (lue: tiedotteet), joissa listatulokkaat kommentoivat omia sijoituksiaan. Trendiin tarttui myös hallitseva albumiykkönen Apulanta:

- Uskomattoman hienoa hakata Lady GaGa, ja olla vielä hyvällä asialla, Apulannan rumpali Sipe Santapukki tiivistää.

Sipen tiivistysten todestaottaminen on tunnetusti oma taiteenlajinsa, mutta sanonpa silti. Joskus viime vuonna julkaistun levyn ”hakkaaminen” uutuudellaan on suunnilleen sama kuin 100 metrin juoksu, joka onkin toiselle kilpailijoista 5000 metrin loppusuora. No, kyllähän myös hänen kukistamiseensa jotain vaaditaan. Vaan entäpä jos kärkisijat olisivatkin kääntyilleet hieman toisin? Olisimmeko voineet kuvitella näkevämme tällaisen tiedotteen:

- Uskomattoman hienoa hakata Anna Eriksson, ja olla vielä hyvällä asialla, Apulannan rumpali Sipe Santapukki tiivistää.

Hyvä asia tarkoittaa Helsinki Mission Nuorten Kriisipisteen tukemista kymmenellä prosentilla Singlet 2004–2009:n tuotoista. Äänitteessähän ovat katteet kohdallaan, koska kyseessä on kokoelma eli jo ennestään vähintään kertaalleen kaupattu musiikki. Ehkä tähän ei siltikään ole viisasta liittää lausetta, johon sisältyvät sanat ”halvalla”, ”saatu” ja ”sädekehä”.

Tiedän, että Nuorten Kriisipisteessä toimii pätevää porukkaa, joka ansaitsee tukensa. Tietääköhän Apulanta, että muutama vuosi sitten Helsinki Mission toiminnanjohtaja, citypappi Olli Valtonen esti Kauko Röyhkän ja Mats Huldénin esiintymisen Nuorten Kriisipisteen synttärijuhlissa Kaukon ”saatananpalvonnan” takia?

2 kommenttia: