torstai 1. tammikuuta 2009

Viisikymppiset vielä kerran

Pakko tässä välissä kehottaa taas kuuntelemaan BBC:n nettiradiota, kun show’t ovat vielä tarjolla. Radio 2 soitti vanhan vuoden kolmena viimeisenä päivänä Madonnan, Michael Jacksonin ja Princen 30 brittimarkkinoiden myydyintä singleä otsikolla 30 at 50. Kolmetuntisiin ohjelmiin mahtuu paljon infoa ja kommentteja – sen yhden puheliaamman tapauksessa jopa artistin omia.

Kuultua: toisin kuin melkein kaikki muut Don McLean kehuu Madonnan versiota hänen American Pie -hitistään – tosin toisin kuin melkein kaikki muut hän myös sai tuosta versiosta paljon rahaa. Itse yllätyin, kuinka hyvältä Hanky Panky (1990) kuulosti pitkän tauon jälkeen – biisiähän ei ole edes sisällytetty daamin millekään kokoelmalle.

Prince niputettiin osaksi tähtikolmikkoa selvästi heppoisimmin eväin – hän pääsee esille aika pienilläkin hiteillä, kun kahden muun listalta piti rajata pois useita Top 10 -sinkkuja. Tämän vastapainoksi ohjelmassa ilkutaan hänen surkeille elokuvilleen liiankin vuolaasti. Listan kärkikaksikon muodostavat oudosti 1999 ja Little Red Corvette, jotka uudelleenjulkaistiin saman sinkun eri puolina Purple Rainin menestyksen imussa.

Vaikka Madonnaa pidetään trion ajankohtaisimpana artistina, hänen kuusi myydyintä brittisinkkuaan ovat kaikki 1980-luvulta! Princen kuusikostakin sellaisia on viisi, mutta Michael Jacksonilta vain kaksi – ja niistäkin toinen (One Day in Your Life) julkaistiin alkujaan 1975. Tässä nuo top kuudet, loput voit kuunnella tai lukea BBC:stä.

Madonna: 1. Into the Groove, 2. Like a Virgin, 3. Holiday, 4. Crazy for You, 5. Papa Don’t Preach, 6. True Blue.
Michael Jackson: 1. Earth Song, 2. One Day in Your Life, 3. Billie Jean, 4. You Are Not Alone, 5. Black or White, 6. Heal the World.
Prince: 1. 1999, 2. Little Red Corvette, 3. When Doves Cry, 4. The Most Beautiful Girl in the World, 5. Batdance, 6. Purple Rain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti