torstai 29. tammikuuta 2009

Lisää rauhanpalkintoja?

Ylivoimaisesti merkittävimmän Emma-kategorian, vuoden biisin ehdokkaat poimittiin suoraan myydyimpien sinkkujen/lataushittien vuositilastosta (VL-musiikin julkaisut poislukien): Chisun Mun koti ei oo täällä (2), Apulannan Paha ihminen (4), Cheekin Liekeissä (5), Anna Abreun Vinegar (6), Juha Tapion Kaksi puuta (12) ja... ja... Saran Rauhan aika (194)!

Ei minulla ole mitään Rauhan aikaa vastaan, se on ainoana yllämainituista päätynyt iPodiini, mutta pistäähän tuollainen asetelma silmään. Radiovuosilistallakin esityksen numeroksi tuli vain 79. Vaikka on tällaisella poikkeuksella edeltäjäkin: kymmenen vuoden takaisella vuoden biisi -valinnalla ei ollut tukenaan minkäänlaisia listamerkintöjä (Jonna Tervomaan Suljettu sydän).

Aika erikoista, että muhkeasta myynnistä huolimatta Emma-sivustolla kuvaillaan Kaksi puuta -kappaletta moneen otteeseen suureksi radiohitiksi – ehkä vanhasta muistista, sillä ensimmäiset Tapio-hitit eivät menestyneet sinkkulistalla. Eniten viime vuonna listapisteitä kerännyt ilman ehdokkuutta jätetty hitti on Che Guevara, jonka esittäjä Happoradio ei ties mistä syystä päässyt tyrkylle muissakaan kilpaluokissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti