keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Kertarytinä voitti pitkän kitinän

Biisilatauksissa ei voi havaita läheskään samanlaista sesonkivaihtelua kuin albumimyynnissä, pikemminkin se on päinvastainen – hiljaisena pidetyssä vuodenvaihteessa ladataan innokkaasti täytettä lahjaksi saatuihin soittimiin. Niinpä olemme päätyneet harvinaiseen tilanteeseen: singlelistan ykköselle (Poker Face) merkittiin suurempi myynti kuin albumilistan ykköselle (Death Magnetic). Jälkimmäisen tilaston kokonaisvolyymi on silti suurempi, sillä sinkkukakkonen Hot n Cold olisi rankattu albumien seassa vasta 10:nneksi.

Lady Gagan The Fame on ainoa albumidebyytti sijalla 35, mutta muutama vanha listalevy eteni taas viimevuotista parempiin korkeuksiin: Britney Spearsin Circus 16:nneksi, Sealin Soul 23:nneksi ja Laura Pausinin Primavera in Anticipo 33:nneksi. Abban Gold – Greatest Hits kerää re-entrynä listaviikkoja jo seitsemäntenä kalenterivuonna (1992, 1993, 1997, 1999, 2000, 2008, 2009).

Kun levyalesta ei ole havaintoa, pöytä on katettu ja kynttilät sytytetty Hanna Pakariselle ottaa ensi viikolla ensimmäinen albumilistan paalupaikkansa. Epävarmuuttakin on ilmassa, sillä Love in a Million Shadesin radiolohkaisut ovat saaneet kalsean vastaanoton. Minä en ole kuullut siltä biisin biisiä, vaikka olosuhteiden pakosta katselin naisen vierailua Huuma-ohjelmassa – siinäkään hän ei laulanut.

6 kommenttia:

 1. Levyale on kyllä tulossa ja siellä on kampanjan nettisivujen mukaan Jippua, Lauraa, Egotrippiä, Uniklubia, Christina Aguileraa ja listan kannalta ennen kaikkea Duffyn Rockferry sekä Happoradion Kaunis minä. Alkamispäivä vain näyttää olevan tarkoin varjeltu salaisuus. Muistelisin, että se oli perjantai, mutta en mene takuuseen.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä ovat pitäneet pientä meteliä siitä. Happoradio on tosi vahvoilla. Ja palaisiko Jonna Tervomaan kokoelma ottamaan vihdoin kunnon listasijan?

  VastaaPoista
 3. Joo levyale alkaa 16.1. mutta eipä sitä ole mitenkään mainosteltu... Näytti muuten Hanna Pakarisen uusinkin olla mukana alessa ja sitä myydään jo nyt kaupoissa 12-13 euron hintaan. Onko peräti "vaarana", että se meneekin suoraan midpricelistalle?

  VastaaPoista
 4. Missä Pakarista noin halvalla myydään? Käyn heti ostamassa...

  Timo, kiitos tästä loistavasta blogista! Ainoa mitä seuraan aktiivisesti...

  VastaaPoista
 5. Pakarisen uusin on Anttiloissa 11,95e ja cdon.comissa 12,95e. Muista ei mulla ole tietoa.

  Ja mä myös haluan kiittää Timoa tästä blogista! Monta kertaa viikossa tulee tänne eksyttyä :)

  VastaaPoista
 6. Hannan singlelohkaisujen vastaanotosta tuli mieleen - miksi Euroviisuedustukseen joutuneiden artistien radiosoitto loppuu yleisemminkin kuin seinään? Miksi siitä uhrauksesta rankaistaan, mutta Idolit vaan jyrää?

  VastaaPoista