torstai 8. tammikuuta 2009

Useimmin tarjolla

Vuosikatsauksetko ohi, hui hai. Maamme kuunnelluin radioasema Radio Suomi ei juuri pääse vaikuttamaan musiikkipolitiikallaan Music Control -tuloksiin, koska koneisto ei mittaa sen alueradiolähetyksiä ja biisirotaatio on kovin harva. Kun katsoo viime vuoden soitetuimpien tilastoa, niin ei tilanteeseen tiheämpikään rotaatio auttaisi – ero formaattimaailmaan alkaa tuntua jo itsetarkoituksellisen suurelta. Tiettyjä suosikkiartistejakin toki soitetaan, mutta ei välttämättä samoja biisivalintoja kuin toisilla.

Vai mitä mieltä olette kolmesta soitetuimmasta: 1. Elisa Korjus: Harvoin tarjolla, 2. Milana Misic: Lauluni, 3. Jouko Mäki-Lohiluoma: Transitmies? Yllätyksenä voi pitää kuudenneksi sijoittunutta Kauko Röyhkä & Riku Mattila -raitaa Jäi jäljet. Yhtään Top 20 -singlehittiä 40 soitetuimman joukossa ei ole, ja ulkomaisia vain kaksi, tuskin helppoja arvattavia nekään: Sheryl Crow’n Out of Our Heads (25) ja Amy Mcdonaldin This Is the Life (39).

Ehkä se sitten on tasapainon logiikkaa, että soitetaan vanhoja hittejä ja uusia epähittejä. Ensinmainittuja kuulee ainakin Yöradiossa mukavan monipuolisesti, ja popnostalgiaa ruokkii myös ilmeisesti jonkinmoiseen suosioon kohonnut lauantaiohjelma Entisten nuorten sävellahja. Kukaties show jatkuu niin kauan, että nyt soittamattomat hitit pääsevät sen kautta lopulta ääneen Radio Suomessa 2040-luvulla...

1 kommentti:

  1. Aplodit Radio Suomelle! Ei siksi, että sen vuoden soitetuimmat osuisivat juuri minun makuhermooni, vaan siksi, että se näyttää toteuttavan minun ihannettani Ylen kanavista: ei mukailla kaupallisia radioita, vaan tarjotaan niille vaihtoehto. YleX:ltä toivoisin noin neljä kertaa laajempaa soittolistaa päivisin (ellei haluta palkata juontajia jotka kykenevät valitsemaan soittamansa musiikin itse), vähintään nykyisen verran laadukkaita eri musiikkityylien erikoisohjelmia iltaisin, ja Lista-ohjelman palauttamista alennustilastaan pelkästään listamusiikkia soittavaksi ohjelmaksi. Palveltakoon Lista-ohjelmalla niitä, jotka ovat kiinnostuneita sen viikon listoista ja listalevyillä soivasta musiikista.

    VastaaPoista