perjantai 16. tammikuuta 2009

Sininen hetki

Ensin ei missään, sitten joka puolella. Levyale alkoi jopa aikaisemmin, laajempana ja vähintään yhtä näkyvästi kuin parina edellisenä vuonna. Niinpä muutamat ilman listasijaa jääneet albumit (tyyliin Fall Out Boy) saavat heittää hyvästit haaveelle, että saisivat sen jälkikäteen hiljaisempana markkina-aikana. Siis jos eivät ole alessa mukana. Toisaalta tarjolla ei ole niin ilmiselviä myyntitykkejä kuin Nightwishin ja Lauri Tähkän tuoreehkot megasuosikit vuosi sitten.

Kampanjasta ei kerrottu etukäteen edes ÄKT:n sivuilla, mutta sinne on ilmestynyt muunlaisia päivityksiä. Tilastosivut kertovat, että Abban Gold – Greatest Hits on vihdoin ohittanut Queenin Greatest Hits II:n äänitehistoriamme ostetuimpana ulkomaisena albumina. Kolmantenakin on kokoelma, Bon Jovin Cross Road – The Best of Bon Jovi.

2 kommenttia:

  1. Levyale sotkee listoja. Köyhälle ja yhä harvemmin levyjä ostavalle keski-ikäiselle miehelle se on kuitenkin viimeinen oljenkorsi roikkua edes jonkinnäköisessä tuoreudessa mukana.

    VastaaPoista
  2. Kyllä mun mielestäni ensi viikon listasta tulee kiinnostavampi alelevyjen kanssa kuin jos ne laitettaisiin midprice-tilastoon. Kampanjanimikkeitä on niin paljon, että siinä seurassa kärkipäähän selviäminen on jo sinänsä ansiokasta.

    VastaaPoista