maanantai 16. heinäkuuta 2018

Ruokahalu kasvoi taas

Albumitilaston katveisessa alaosassakin voi joskus nähdä merkittäviä ilmiöitä. Guns n’ Rosesin Appetite for Destruction käväisi remasteroidun uusintajulkaisun ansiosta listalla. Entäs sitten? Tähän asti yhtyeen kolme levyä – Appetiten lisäksi G n’ R Lies ja Greatest Hits – olivat keränneet 45 listaviikkoa, mutta visiitillään Appetite eteni yksinään viikkokuninkaaksi, mikä lienee täysin ansaittua.

Sen poistuttua tilalle tuli eilen muun muassa Years & Yearsin kakkosalbumi Palo Santo 18:nneksi. Ylemmäs kuin edeltäjä Communion, vaikka esikoinen sisälsi kunnon listahitin (King) ja seuraaja ei. Ei ainakaan vielä, minun korvissani Palo Santo pursuaa potentiaalisia singlejä. Uuden huipun koki myös sijan 17 Immortal. Norjalaisbändin yhdeksästä albumista neljä on päätynyt listallemme, jokainen edellistä korkeammalle.

Entinen ykkönen, Imagine Dragonsin Evolve, putosi Top 50:stä 54 viikon jälkeen. Siltikin mukana on yhä hurjat 20 entistä ja nykyistä ykköstä, seassaan metusalemit Kiitos ei ole kirosana (184 vk) ja En kommentoi (164 vk). Edellä hehkutetut gunnareiden viikkomäärät tuntuvat nykyolosuhteissa kovin vaatimattomilta, mutta muistutetaan vielä kerran, että striimin ja myynnin aikaansaamat viikkolukemat ovat täysin vertailukelvottomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti